Materialer i kontakt med fødevarer – EU-forordning (EF) 1935/2004

 

Hvis du bruger emballage eller materialer, der kommer i kontakt med fødevarer, skal de overholde EU-forordning (EF) nr. 1935/2004. Denne forordning sikrer, at materialer i kontakt med fødevarer er sikre for forbrugerne og egnede til deres tilsigtede anvendelse.

Dette gælder for al emballage og alle komponenter, der er:

  • I direkte kontakt med fødevarer (f.eks. bakker, film, beholdere, foringer)
  • Anvendes til forarbejdning, opbevaring eller transport af fødevarer

 

hvad forordningen kræver

I henhold til forordning (EF) 1935/2004 skal materialer i kontakt med fødevarer:

  • Ikke afgive skadelige stoffer i maden
  • Ikke ændre madens smag, lugt eller udseende
  • Være fremstillet i overensstemmelse med god fremstillingspraksis (GMP)
  • Være sporbar gennem hele forsyningskæden

Visse materialetyper (f.eks. plast, keramik, papir, blæk osv.) kan også være omfattet af specifik EU-lovgivning eller national lovgivning, herunder migrationsgrænser eller materialespecifikke erklæringer. 

 

 

Hvad betyder det for dig?

Hvis dit produkt indeholder emballage i kontakt med fødevarer, er du ansvarlig for at sikre, at det overholder EU's regler om fødevaresikkerhed.

Vi støtter dig ved at:

  • Tilbud om fødevaregodkendte materialer, der opfylder EU's krav til fødevarekontakt
  • Anmodning om overensstemmelseserklæringer (DoC) fra vores leverandører
  • Deling af dokumentation med dig, hvis det er nødvendigt for revisioner eller markedsadgang

 

Dokumentation tilgængelig efter anmodning

Til emballage til fødevarekontakt, der er produceret hos os, kan vi levere:

  • Materielle overensstemmelseserklæringer (DoC)
  • Resultater af migrationstest (hvis relevant)
  • Leverandørcertifikater eller GMP-bekræftelser

 

Fortæl os venligst på bestillingstidspunktet, hvis din emballage skal bruges til fødevarer, så vi kan udarbejde det rigtige materiale og dokumentation.