Materialer i kontakt med fødevarer – EU-forordning (EF) 1935/2004
Hvis du bruger emballage eller materialer, der kommer i kontakt med fødevarer, skal de overholde EU-forordning (EF) nr. 1935/2004. Denne forordning sikrer, at materialer i kontakt med fødevarer er sikre for forbrugerne og egnede til deres tilsigtede anvendelse.
Dette gælder for al emballage og alle komponenter, der er:
- I direkte kontakt med fødevarer (f.eks. bakker, film, beholdere, foringer)
- Anvendes til forarbejdning, opbevaring eller transport af fødevarer
hvad forordningen kræver
I henhold til forordning (EF) 1935/2004 skal materialer i kontakt med fødevarer:
- Ikke afgive skadelige stoffer i maden
- Ikke ændre madens smag, lugt eller udseende
- Være fremstillet i overensstemmelse med god fremstillingspraksis (GMP)
- Være sporbar gennem hele forsyningskæden
Visse materialetyper (f.eks. plast, keramik, papir, blæk osv.) kan også være omfattet af specifik EU-lovgivning eller national lovgivning, herunder migrationsgrænser eller materialespecifikke erklæringer.

Hvad betyder det for dig?
Hvis dit produkt indeholder emballage i kontakt med fødevarer, er du ansvarlig for at sikre, at det overholder EU's regler om fødevaresikkerhed.
Vi støtter dig ved at:
- Tilbud om fødevaregodkendte materialer, der opfylder EU's krav til fødevarekontakt
- Anmodning om overensstemmelseserklæringer (DoC) fra vores leverandører
- Deling af dokumentation med dig, hvis det er nødvendigt for revisioner eller markedsadgang
Dokumentation tilgængelig efter anmodning
Til emballage til fødevarekontakt, der er produceret hos os, kan vi levere:
- Materielle overensstemmelseserklæringer (DoC)
- Resultater af migrationstest (hvis relevant)
- Leverandørcertifikater eller GMP-bekræftelser
Fortæl os venligst på bestillingstidspunktet, hvis din emballage skal bruges til fødevarer, så vi kan udarbejde det rigtige materiale og dokumentation.